Als boomverzorger bieden wij de volgende diensten:

Kroonverzorging

Elke boom heeft zijn eigen vorm. Door de boom op de juiste manier te snoeien zal deze zijn vorm behouden. Daarnaast is veiligheid van belang wanneer er onder of naast de boom verkeer rijdt of voetgangers lopen. Wij kunnen voor u de situatie beoordelen en de juiste maatregelen treffen.

Begeleidingssnoei

Elke boom heeft een beoogd eindbeeld, hoe moet de boom eruit zien als deze volwassen is? Vanaf de jeugdfase zal de boom afhankelijk van het gewenste eindbeeld, door middel van gefaseerd onderhoud naar de volwasfase begeleid worden. Begeleidingssnoei zorgt voor een takvrije sterke stam en een blijvende goed ontwikkelde kroon.

Vormsnoei

De boom in een bepaalde vorm snoeien, wordt om verschillende redenen gedaan. Bomen planten en in een bepaalde vorm snoeien voor koelte en/of schaduw. Bomen op de juiste hoogte en vorm snoeien om bijvoorbeeld verkeer te kunnen laten passeren of dorps- of stadsfeesten te kunnen organiseren op marktpleinen. Wanneer de wind een rol speelt, kan de juiste boom in de juiste vorm een goede invloed hebben. Ook kan de vorm bijdragen aan het landschap. Kortom, genoeg redenen om stil te staan bij de juiste vorm voor de boom.

Kandelaberen

Bij deze snoeitechniek worden de doorgaande takken sterk teruggenomen en/of geamputeerd. De kroon van de boom wordt kleiner gemaakt. Kandelaberen geeft de boom een vorm die lijkt op een kaarzenkandelaar.

Het Kappen of rooien van bomen

Heeft een boom in de achtertuin staan die overlast veroorzaakt? Of tussen het huis van uw buurman en die van u? Drukken de wortels op de fundering van uw huis of drukken ze de trottoirtegels van hun plaats? We kunnen de boom afhankelijk van de situatie op de juiste manier voor u verwijderen. Het hout kan achterblijven voor in de kachel maar, we kunnen het ook afvoeren. Zoals u het wilt.

Kapvergunningen

Heeft u voor het verwijderen van de boom of bomen op uw erf een kapvergunning nodig? Er wordt veel over gezegd maar, hoe zit het nu?

Om te beoordelen of u een kapvergunning nodig heeft hanteren gemeente verschillende criteria. Hieronder geven we per gemeente rondom Oldenzaal aan hoe u meer te weten kan komen over een kapvergunning.

Gemeente Oldenzaal (doe de vergunningscheck, onderaan de website staat de link)

Boomveiligheidscontrole (VTA)

Zorgplicht

Stobben frezen

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende en kosteloze offerte? ga naar de pagina "prijsindicatie", beantwoord de vragen en e-mail ons of neem direct contact op (06 27 05 22 40) voor een afspraak.